05/12/2025
         
Manos Manos Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016
Διάφορα
+ + -

Πέθανε 17χρονη πρόσφυγας στο Ελληνικό

Η νεαρή Μαχάζ, πριν λίγες ημέρες αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίστηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, με τους ιατρούς να κρίνουν πως χρειάζεται να νοσηλευτεί. 

Οπως αναφέρει ρεπορτάζ του Star, οι γονείς της ανέλαβαν την ευθύνη και επέστρεψε στον χώρο του παλιού αεροδρομίου όπου ζούσε σε άθλιες συνθήκες σε μια μικρή σκηνή μαζί με τους γονείς της και τα αδέλφια της.

Η κατάσταση της υγείας της, όμως, επιδεινώθηκε, με την 17χρονη να λιποθυμά και να μεταφέρεται εκ νέου στο νοσοκομείο, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με τους ιατρούς να δίνουν μάχη να την κρατήσουν στη ζωή. Το κορίτσι, ωστόσο, κατέληξε.

«Ήρθαμε εδώ γεμάτοι ελπίδα αλλά τα σύνορα έκλεισαν  και η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει τίποτα να μας βοηθήσει. Αύριο και μεθαύριο κάθε ημέρα ο καθένας θα πεθάνει εδώ», δήλωσε η μητέρα της 17χρονης.

To Star επικοινώνησε με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, για το τραγικό συμβάν, με τον ίδιο να αναφέρει πως δεν έχει ενημερωθεί για το περιστατικό, τονίζοντας πως θα ξεκινήσει σχετική έρευνα.
 

Η εξέλιξη δυστυχώς έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πλέον μοιραίο τρόπο τους φόβους εκείνουν που έχουν αναφερθεί στις συνθήκες που επικρατούν στο Ελληνικό και συγκεκριμένα των δημάρχων που μέχρι και σήμερα όπως έγινε γνωστό απέστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό προειδοποιώντας για τον κίνδυνο που υπάρχει.

Συγκεκριμένα οι δήμαρχοι τονίζουν μεταξύ άλλων, ότι «οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί είναι "εκτός ελέγχου" και «εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια». 

 

 

nooz 


 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά