09/09/2025
         
Manos Manos Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016
Κόσμος
+ + -

Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με ιο Ζίκα στη Νικαράγουα

Οι αρχές της Νικαράγουας επιβεβαίωσαν σήμερα το πρώτο κρούσμα ενός νεογνού που γεννήθηκε με μικροκεφαλία η οποία οφείλεται στον ιό Ζίκα.

"Το κορίτσι γεννήθηκε υπερβολικά ελλιποβαρές, λιγότερο από 1,81κιλά και επιβεβαιωμένα με μικροκεφαλία", δήλωσε η Ροσάριο Μουρίγιο, κυβερνητική εκπρόσωπος και η σύζυγος του προέδρου της χώρας.

Ο ιός που μεταδίδεται κυρίως με το τσίμπημα κουνουπιών, ανιχνεύτηκε για πρώτη φορά στην Βραζιλία το περασμένο φθινόπωρο και έχει εξαπλωθεί στη Λατινική Αμερική, την Καραϊβική και σε περιοχές των ΗΠΑ.

Ο Ζίκα θέτει σε κίνδυνο τις εγκύους που μολύνονται, αφού προκαλεί μικροκεφαλία και νευρολογικά προβλήματα στα έμβρυα.

Οι βραζιλιάνικες υγειονομικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει 1.800 κρούσματα μικροκεφαλίας που θεωρούν ότι συνδέονται με τη μόλυνση εγκύων από τον ιό.
 
 
 
 
 
newpost 

 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά