21/04/2026
         
Manos Manos Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012
Διάφορα
+ + -

Ελεύθερος με εγγύηση ο Μ.Ζορπίδης

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ και τον όρο της εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής, αφέθηκε ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Ζορπίδης.

Ο νυν πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας για την υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που αφορά την «μαύρη τρύπα» των 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο επιχειρηματίας φέρεται να νομιμοποίησε ποσό ύψους 6.805.916,78 ευρώ. Το ποσό αυτό βρέθηκε στους τραπεζικούς του λογαριασμούς χωρίς να το έχει δικαιολογήσει στις αρμόδιες φορολογικές αρχές.

Απολογούμενος στην ανακρίτρια Ανθία Τσαφίτσα, ο Μ. Ζορμπίδης αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται. Φέρεται δε να έκανε λόγο για λογιστικό λάθος, υποστηρίζοντας ότι τα παραπάνω χρήματα προέρχονται από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες.

 

 

 

 

 

zougla 


 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά