24/04/2026
         
Paris Paris Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012
Διάφορα
+ + -

Στη Σαντορίνη το ωραιότερο βιβλιοπωλείο στον κόσμο

 Με φόντο το απέραντο γαλάζιο των Κυκλάδων, το βιβλιοπωλείο προσφέρει στους επισκέπτες του μια μοναδική εμπειρία. Γι αυτό και ο ιστότοπος flavorwire που ασχολείται με θέματα τέχνης και πολιτισμού του έδωσε μια θέση στα 20 καλύτερα βιβλιοπωλεία στον κόσμο.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη διάκριση της «Ατλαντίδας». Πρόσφατα ο Guardian είχε αφήσει τις... λίστες, λέγοντας ευθέως ότι πρόκειται για το καλύτερο βιβλιοπωλείο του κόσμου.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», το «Ατλαντίς» ξεκίνησε από δύο μποέμ τύπους, τονΚλεγκ και τον Όλιβερ, που το 2002 αποφάσισαν να κάνουν διακοπές στη Σαντορίνη. Τότε συνειδητοποίησαν ότι το νησί δεν είχε βιβλιοπωλείο, ένα σχέδιο που έγινε πραγματικότητα δύο χρόνια μετά, το 2004.

Το βιβλιοπωλείο πουλά κυρίως ξενόγλωσσα βιβλία, ωστόσο δεν λείπουν και οι ελληνικές εκδόσεις. Όσο για τη μασκότ; Μια γάτα, που τριγυρνά στα πόδια των πελατών. Βέβαια, στις υπηρεσίες υπάρχει «μενού της ημέρας», ενώ σε έναν τοίχο οι επισκέπτες μπορούν να γράψουν ό, τι θέλουν.

 

 

 

 

 

 

 

nesbomb 


 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά