26/04/2026
         
Manos Manos Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012
Διάφορα
+ + -

Φωτογραφία του Ολύμπου στις «αγαπημένες» της NASA

Ο Όλυμπος από… ψηλά, μία εικόνα που απαθανάτισε ο Έλληνας φωτογράφος Κώστας Ταματέας, από τη Θεσσαλονίκη, αποτελεί την «Earth Science Picture of the Day» για την 28η Ιουλίου που επελέγη από τη NASA.

«Αφού γεμίσουμε το μπαλόνι με ήλιο ή υδρογόνο το ελευθερώνουμε και αυτό ανυψώνεται. Όταν φτάσει σε σημείο όπου δεν υπάρχει ατμοσφαιρική πίεση το μπαλόνι διογκώνεται και σκάει.

Μετά το αλεξίπτωτο παίζει τον δικό του ρόλο που είναι να προσγειώσει το φορτίο με ομαλό τρόπο. Με την βοήθεια τον συστημάτων πλοήγησης εντοπίζουμε το φορτίο και ανακτούμε τις φωτογραφίες που βρίσκονται στις κάμερες. Στο δικό μου project, σχεδόν όλα συστήματα και το software είναι αυτοσχέδια, πράγμα που πρόσθεσε επιπλέον δυσκολία στο όλο εγχείρημα καθώς δεν είμαι ηλεκτρονικός. Μετά από τρία χρόνια έρευνας και ανάπτυξης κατάφερα να το τελειώσω», αναφέρει ο φωτογράφος.

Η φωτογραφία απεικονίζει τον Όλυμπο και τον Θερμαϊκό κόλπο και ελήφθη στις 19 Ιουλίου 2012.

 

 

 

 

zougla 


 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά