12/09/2025
         
Manos Manos Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012
Κόσμος
+ + -

Η «Wall Street Journal» επιβραβεύει ελληνική έκθεση

 

Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Ωνάση στο Μανχάταν

Στην έκθεση που παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάση, στο Μανχάταν αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, χαρακτηρίζοντας την έκθεση «ως μια από τις πιο σημαντικές της χρονιάς».


Στην έκθεση που παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάση, στο Μανχάταν, με τίτλο: «Μετάβαση προς τον Χριστιανισμό. Η τέχνη στην ύστερη αρχαιότητα, 3ος - 7ος αι. μ.Χ.», αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, χαρακτηρίζοντας την έκθεση «ως μια από τις πιο σημαντικές της χρονιάς».

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι η έκθεση συγκεντρώνει 170 «εξαιρετικά αντικείμενα» που προέρχονται από μουσεία της Ελλάδας, της Κύπρου και των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Τα εκθέματα αποκαλύπτουν το μέγεθος της δημιουργικότητας της Ύστερης Αρχαιότητας, η οποία με τη σειρά της αποτυπώνει τη σταδιακή μετάβαση σε μια νέα κοινωνική, πολιτική και θρησκευτική πραγματικότητα».

Όπως αναφέρεται «ο επισκέπτης θα μάθει, μεταξύ άλλων, ότι η γλυπτική πέρασε από τις τρεις διαστάσεις σε ένα είδος με λιγότερο βάθος, ακριβώς επειδή το χριστιανικό δόγμα περιφρονούσε τη φυσική αναπαράσταση. Η ζωγραφική έχασε τα πλεονεκτήματα που είχε αποκτήσει με την ενηλικίωσή της στην προοπτική και το βάθος, λόγω του γεγονότος ότι οι εικόνες άρχισαν να λειτουργούν περισσότερο ως σύμβολα και λιγότερο ως ρεαλιστικές απεικονίσεις του φυσικού κόσμου. Δεν υπήρχε λόγος να απεικονίζονται οι άγιοι στην ακριβή αναλογία προς οτιδήποτε άλλο, καθώς οι αληθινές τους αναλογίες υπήρχαν στον παράδεισο».
 
 
 
 
 
 
newsbeast 

 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά