|
Manos Manos |
Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012 |
|
|
Έπεσε στο 8,5% η ανεργία στις ΗΠΑ
Στο χαμηλότερο ποσό των τελευταίων τριών χρόνων έπεσε η ανεργία στις ΗΠΑ, γεγονός που οι οικονομικοί αναλυτές μεταφράζουν σαν ισχυρό σημάδι, πως η χώρα αρχίζει να ανακάμπτει από την οικονομική κρίση. Το ποσοστό ανεργίας ήταν 8,5% στο τέλος του 2011, αυτό σημαίνει πως δημιουργήθηκαν πάνω από 200.000 νέες θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο, δηλαδή πολλές παραπάνω από τις 150.000 που υπολόγιζαν οι αναλυτές.
Αυτή η πτώση του ποσοστού της ανεργίας, που επανέφερε τους αριθμούς στα επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2009, είναι ένα ενθαρρυντικό σημάδι για τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θέλει να παρουσιάσει μια υγιή οικονομία στον λαό για να αυξήσει τις πιθανότητες επανεκλογής του.
Κατά την διάρκεια του 2011 η αμερικανική οικονομία αύξησε το δυναμικό της με 1,6 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας, τις περισσότερες εδώ και πέντε χρόνια.
Βέβαια οι δουλειές που χάθηκαν το 2008, όταν η οικονομική κρίση παρέλυσε την αμερικανική οικονομία, οι αναλυτές ευελπιστούν πως θα αναπληρωθούν σε δύο με τρία χρόνια, σύμφωνα με τους σημερινούς ρυθμούς ανάπτυξης.
zougla
|
|
 | Ανάγνωση… |
  
 | Ανάγνωση… |
|