29/10/2025
         
Manos Manos Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012
Κόσμος   facebook
+ + -

Σκοπιανή εταιρεία ταξί με σήμα τον Ήλιο της Βεργίνας!

  Η καπηλεία των ιστορικών συμβόλων της αρχαίας Μακεδονίας δεν περιορίζεται μόνο στην προκλητική πολιτική του κράτους της ΠΓΔΜ, αλλά επεκτείνεται και σε εμπορικούς σκοπούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εταιρεία ταξί των Σκοπίων «Sonce» (Ήλιος), η οποία χρησιμοποιεί τον Ήλιο της Βεργίνας στο εταιρικό της λογότυπο. Το σήμα της αποτελείται από μια σύνθεση (αμφιβόλου αισθητικής εκτός των άλλων) ενός αρχαίου Μακεδόνα ιππέα και με τον Ήλιο της Βεργίνας να αντικαθιστά το γράμμα «ο» στο όνομα της εταιρείας!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την προσφυγή των Σκοπίων απαγορεύει τη χρήση των αρχαίων μακεδονικών συμβόλων -και συγκεκριμένα του Ήλιου της Βεργίνας- ως εθνικών, από τη γείτονα χώρα.

Η εν λόγω εταιρεία είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ, εκτελώντας δρομολόγια από το διεθνές αεροδρόμιο των Σκοπίων και μεταφέροντας τουρίστες και όσους επισκέπτονται τη χώρα.

 

 

 

 
newsbomb



 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά