10/04/2026
         
Paris Paris Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013
Οικονομία
+ + -

Ποιοι αγόρασαν τα ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό

 Σε περίπου 41,1 εκατ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό τίμημα από την πώληση τεσσάρων ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό, την οποία το ΤΑΙΠΕΔ χαρακτηρίζει ως «επιτυχή». 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, το εν λόγω τίμημα είναι κατά 27,1% και 13,6% υψηλότερο από την ανεξάρτητη αποτίμηση και τις τιμές εκκίνησης, αντίστοιχα.

Για την ολοκλήρωση της πώλησης απαιτείται η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ για το ακίνητο στη Λευκωσία απαιτείται και η άρση του προσωρινού διατάγματος του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Λευκωσίας.

Για τα ακίνητα στην Τασκένδη και τη Λιουμπλιάνα, το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε την εκ νέου προκήρυξη διαγωνισμού εντός 15 ημερών.

Η κατάταξη των έγκυρων οικονομικών προσφορών των τεσσάρων ακινήτων, έχει ως εξής:

- Για το ακίνητο στο Λονδίνο (2 Holland Park, W11 3TG), πλειοδότησε η εταιρεία Richard Deitz & Marina Nacheva, με τίμημα 27.462.880 ευρώ.

- Για το ακίνητο στη Λευκωσία (Οδός Αγίου Προκοπίου, Έγκωμη), πλειοδότησε η εταιρεία Tofarco Limited, με τίμημα 8,3 εκατ. ευρώ.

- Για το ακίνητο στις Βρυξέλλες (Oδός Montoyer 25, περιοχή Leopold), πλειοδότησε η εταιρεία Home Invest Belgium, με τίμημα 3,24 εκατ. ευρώ.

- Τέλος, για το ακίνητο στο Βελιγράδι (Οδός Kralja Milutina 6), πλειοδότησε η εταιρεία KM6Consortium, με τίμημα 2,075 εκατ. ευρώ.

 

 

 

 

proothema 


 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά