10/04/2026
         
Paris Paris Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013
Οικονομία
+ + -

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ λογαριασμοί 689 πολιτών -πρώην δημάρχων, κρατικών υπαλλήλων, γιατρών

 Σε έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών 689 ατόμων, πολλοί από τους οποίους είναι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη δημοσίων υπηρεσιών, ιατρών του ΕΣΥ κ.ά., προχωρούν οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με το Βήμα, οι περισσότεροι ελέγχονται για υποθέσεις διαφθοράς και φοροδιαφυγής κυρίως μέσω εικονικών τιμολογίων. Μάλιστα σύμφωνα με το έγγραφο έχουν αποσταλεί στις τράπεζες 368 διαφορετικά αιτήματα για άνοιγμα των λογαριασμών, αριθμός προφανώς σχεδόν αντίστοιχος με τις υποθέσεις που διερευνώνται από τον ΣΔΟΕ.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μιλούν για πρωτοφανή αριθμό προσώπων που ερευνούνται από μια περιφερειακή υπηρεσία, δείγμα της δραστηριότητας επίορκων υπαλλήλων και υποθέσεων παράνομων συναλλαγών.

Από τον ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας διενεργείται έλεγχος για αδικαιολόγητο πλουτισμό σε 21 ιατρούς του ΕΣΥ, στο νοσοκομείο του Ρίου Πατρών, για υποθέσεις διαφθοράς σε τρεις κοινότητες στην Κεφαλλονιά, για νέο μεγάλο κύκλωμα επίορκων υπαλλήλων και ιδιωτών στη Ζάκυνθο, για κύκλωμα εικονικών τιμολογίων στην Ηλεία και άλλες πολλές υποθέσεις με εμπλοκή κυρίως δημάρχων και εκπροσώπων Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

 

 

agelioforos 


 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά