11/04/2026
         
Manos Manos Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013
Πολιτικά
+ + -

Επικοινωνιακή αντεπίθεση της ΝΔ

 Δύο 24ωρα πριν από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, σε επικοινωνιακή αντεπίθεση προχωρά η ΝΔ για το θέμα της ΕΡΤ. Με διαδοχικές δηλώσεις τους, κορυφαίοι υπουργοί και στελέχη της βγαίνουν μπροστά και τοποθετούνται στο ζήτημα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε ότι «οφείλουμε όλοι να αποφύγουμε μία ασύμμετρη ζημιά που θα βλάψει τη συλλογική προσπάθεια όλων να βγει η Ελλάδα από την κρίση, να προστατεύσουμε τα θετικά αποτελέσματα που έχει φέρει η συνεργασία των τριών κομμάτων και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες που υφίσταται ο ελληνικός λαός. Την στιγμή αυτή προέχει η ενότητα, η σύνεση και η διορατικότητα».

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας από το βήμα του Συνεδρίου του Πανελληνίου Συνδέσμου εκλεγμένων γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για το θέμα της ΕΡΤ ανέφερε: «Αν όσοι τώρα αντιδρούν στη δημιουργία μιας σύγχρονης δημόσιας τηλεόρασης έδειχναν το ίδιο πάθος και στο παρελθόν, συγκρουόμενοι με φαινόμενα αδιαφάνειας, κακοδιαχείρισης και ευνοιοκρατίας στην κρατική ΕΡΤ, δεν θα είχαμε φτάσει στη σημερινή κατάσταση».

Η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη εξέφρασε την άποψη ότι «χρειάζεται όλοι να δείξουμε αποφασιστικότητα, τόλμη και πνεύμα συνεργασίας». 

«Η Ελλάδα χρειάζεται μία ισχυρή δημόσια τηλεόραση που να αποτελεί πρότυπο ενημέρωσης. Δεν χρειάζεται μία κρατική τηλεόραση που να σηματοδοτεί ό,τι ακριβώς πρέπει να αλλάξει στον τόπο. Ούτως ή άλλως, οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και τομές είναι η απαραίτητη συνθήκη για να επιβιώσει η πατρίδα», υπογράμμισε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε ότι «είναι σαφές ότι δεν καταργείται η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Αντίθετα αλλάζει και εκσυγχρονίζεται. Οι συνθήκες απαιτούν σταθερότητα, τόλμη και αποφασιστικότητα. Οι διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις είναι μονόδρομος διότι πολύ απλά υπηρετούν το συμφέρον των πολλών ανυπεράσπιστων Ελλήνων».

Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, για το θέμα της ΕΡΤ, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Το κεντρικό μήνυμα που εξέπεμψε ο ελληνικός λαός προς το πολιτικό σύστημα στις τελευταίες εκλογές, είναι να προχωρήσει αποφασιστικά σε γενναίες μεταρρυθμίσεις σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης, χωρίς να λογαριάσει το πολιτικό κόστος, αναγνωρίζοντας ότι σήμερα πληρώνουμε το τίμημα της αναβλητικότητας και της αδράνειας του παρελθόντος». 

«Η απόφαση για τη δημιουργία της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ενός εξορθολογισμένου, νοικοκυρεμένου και εξωστρεφούς οργανισμού, είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη», υποστήριξε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης.

Ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος είπε ότι «η απόφαση για τη διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ επιβάλλεται από την ανάγκη εξυγίανσης του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Επιβάλλεται για λόγους δημοσιονομικούς αλλά και ορθολογικής αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού. Κάθε προσπάθεια αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στην ΕΡΤ, διοικήσεων και κυβερνήσεων κατά το παρελθόν, προσέκρουσε στην αφόρητη αδιαλλαξία και αδίστακτη συμπεριφορά των συνδικαλιστών».

Σε δική του δήλωση, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Καραγκούνης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτή η κυβέρνηση φτιάχτηκε για να γυρίσουμε σελίδα. Αλλά φυσικά δεν γυρίζεις σελίδα χωρίς, ρήξεις, χωρίς θυσίες, χωρίς ανατροπές. Αλλά ρήξεις, θυσίες και ανατροπές από τις οποίες κάποιοι μονίμως εξαιρούνται δεν μπορούν και δεν πρέπει να υπάρξουν. Επιτέλους, στην κοινή εθνική υπόθεση, τα στεγανά και τα απροσπέλαστα δεν έχουν θέση». 

«Ουδείς αμφισβήτησε την αξία και την ανάγκη ύπαρξης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Το πραγματικό διακύβευμα στην υπόθεση αυτή είναι εάν η ΕΡΤ θα παραμείνει ακίνητη σε μια κοινωνία που αλλάζει με ταχείς ρυθμούς, ή εάν θα καλύψει την πραγματική ανάγκη των πολιτών για ποιοτική ενημέρωση, χωρίς παθογένειες», σχολίασε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς.

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ σημείωσε ότι «τα δύσκολα και πολύπλοκα ζητήματα απαιτούν δύσκολες και γενναίες αποφάσεις. Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα μας, αυτές οι αποφάσεις δεν μπορούν να είναι ούτε παραταξιακές, ούτε κομματικές. Είναι αποφάσεις Εθνικής ευθύνης και γι’ αυτό πρέπει να τις στηρίξουμε όλοι» και πρόσθεσε: «Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς κλήθηκε να λύσει ένα Γόρδιο δεσμό. Όμως ότι δε λύεται, κόπτεται. Η εικόνα της «μαύρης οθόνης» της ΕΡΤ συμβολίζει το τέλος της εποχής της αδιαφάνειας, της αναξιοκρατίας και της διαφθοράς». 

«Οι μύθοι που καλλιεργούνται συστηματικά και μονόπλευρα τα τελευταία 24-ωρα από τα γνωστά κέντρα υπεράσπισης των προνομίων και του “βολέματος” των ολίγων, καταπέφτουν. Η νέα δημόσια τηλεόραση που θα λειτουργήσει άμεσα θα σηματοδοτήσει την απαρχή της επικράτησης της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης και της ισότητας. Και αυτό το σήμα πρέπει να το εκπέμψουν όλοι οι Έλληνες», κατέληξε σύμφωνα με το real, η Άννα Ασημακοπούλου.

Την εκτίμηση ότι «το ζήτημα που προέκυψε με την ΕΡΤ μπορεί άμεσα να αντιμετωπιστεί εφόσον οι κυβερνητικοί εταίροι υιοθετήσουν την πρόταση ευθύνης που κατέθεσε χθες, ο Πρωθυπουργός» έκανε ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», Γιάννης Μιχελάκης.
 
 
 
 

 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά