Καναδάς: Εκτροχιάστηκε τρένο που μετέφερε πετρέλαιο – Στις φλόγες σπίτια (video)
Αρκετοί άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι, ωστόσο ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς να κάνουν λόγο για τραυματίες.
Τουλάχιστον 1000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, στην πόλη Λακ Μαγκαντίκ του Κεμπέκ στον Καναδά, μετά από τον εκτροχιασμό τρένου που μετέφερε πετρέλαιο, νωρίς το Σάββατο το πρωί.
Σημειώθηκαν πολλές εκρήξεις, ενώ σχεδόν και και τα 73 βαγόνια του τρένου έπιασαν φωτιά. Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε σε τουλάχιστον 30 σπίτια.
Οι φλόγες και ο καπνός ήταν ορατά, από απόσταση αρκετών μιλίων, για αρκετή ώρα μετά τον εκτροχιασμό.
Αρκετοί άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι, σύμφωνα με το troktiko, ωστόσο ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς να κάνουν λόγο για τραυματίες. O υπολοχαγός Μισέλ Μπρουνέτ τόνισε στο CTV News Channel, ότι στο σημείο έχουν σπεύσει περίπου 120 πυροσβέστες, αλλά δεν μπορούν να πλησιάσουν το τρένο καθώς η φωτιά μαίνεται ακόμα. Όπως εξήγησε, για το λόγο αυτό είναι πολύ νωρίς να μιλήσουν για θύματα.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος δήλωσε ότι μεγάλη ποσότητα πετρελαίου χύθηκε στον ποταμό Σοντιέρ