11/04/2026
         
Manos Manos Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013
Πολιτικά
+ + -

Βουλή: Το Επιστημονικό Συμβούλιο βάζει “φρένο” στις Κυριακές…

 Πληρέστερης και επαρκέστερης αιτιολόγησης του τρόπου κατά των οποίο θεσπίζεται η δυνατότητα λειτουργίας της Κυριακές χρήζει το νομοσχέδιο για τα καταστήματα σύμφωνα με την έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής. 

Στις παρατηρήσεις αναφέρεται πως σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρα 4 και 5 που προστατεύουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό υπό συνθήκες) «συνάγεται ότι διαφορετική ρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας που εμπορεύονται όμοια ή παρεμφερή είδη δεν επιτρέπεται, εκτός αν δικαιολογείται από λόγους δημοσίου συμφέροντος». Το ίδιο ισχύει και για τα καταστήματα που εμπορεύονται περισσότερα της μίας κατηγορίας αγαθών, αλλά διατηρούν συγκροτημένα τμήματα ως προς τα όμοια ή παρεμφερή αγαθά που πωλούν.

Αναφέρει δε ότι «δεν φαίνεται κατανοητό» το σχήμα ότι μέσα σε 3 μήνες θα πρέπει οι Αντιπεριφερειάρχες ή οι Δήμαρχοι να καθορίσουν τις Κυριακές που θα είναι ανοικτά καταστήματα μέχρι 250 τ.μ., αλλιώς θα λειτουργούν όλα τα καταστήματα τις Κυριακές που θα επιλέγουν οι Αντιπεριφερειάρχες και οι Δήμαρχοι.

Επισημαίνει ακόμη σύμφωνα με το lykavitos, ότι δημιουργείται «άνιση μεταχείριση όμοιων περιπτώσεων» επειδή θα ποικίλει από Περιφέρεια σε Περιφέρεια ο αριθμός των Κυριακών που θα είναι ανοικτά τα καταστήματα.

 

 


 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά