|
Despoina |
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013 |
|
|
|
Γερμανία: «Να εφαρμοστεί γρήγορα η συμφωνία για τη Συρία»
Ταχεία εφαρμογή της συμφωνίας ΗΠΑ - Ρωσίας για τον έλεγχο και την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε.
«Η Γερμανία υποστηρίζει τη ρωσο-αμερικανική συμφωνία για τον έλεγχο και την καταστροφή των συριακών χημικών όπλων. Είναι σημαντικό στο εξής να εφαρμοστεί στην πράξη» δήλωσε ο Βεστερβέλε, σύμφωνα με ανακοίνωση που εστάλη από το υπουργείο του.
«Για να γίνει αυτό, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όπως ο Οργανισμός για την απαγόρευση των χημικών όπλων (OIAC), παίζει έναν ρόλο-κλειδί» πρόσθεσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ, τονίζοντας ότι η χώρα του υποστηρίζει τη δράση του OIAC, στον οποίο είναι έτοιμη να παράσχει τεχνική ή οικονομική βοήθεια στη Συρία.
«Θέλουμε τα χημικά όπλα να προγραφούν και να καταστραφούν σε όλο τον κόσμο, επειδή έτσι αυτός θα γίνει πιο ασφαλής. Κατά συνέπεια, είμαστε διατεθειμένοι να παράσχουμε τεχνική ή οικονομική συνεισφορά κατά τη διάρκεια της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας» υπογράμμισε. zougla
|
|
|
 | Ανάγνωση… |
  
 | Ανάγνωση… |
|