Κοκαΐνη 1,3 τόνων σε πτήση της Air France
Η πτήση της Air France, από τη Βενεζουέλα στο Παρίσι, που πραγματοποιούταν το Σάββατο, μετέφερε σε «ορφανές» βαλίτσες καθαρή κοκαΐνη, που ζύγιζε 1,3 τόνους και η αξία της έφτανε τα 200 εκατομμύρια ευρώ περίπου, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα και επίσημα από τις γαλλικές αρχές.
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όταν το αεροσκάφος της Air France προσγειώθηκε στο γαλλικό έδαφος, οι αρχές διαπίστωσαν ότι υπήρχαν 30 πολύχρωμες βαλίτσες, οι οποίες δεν ήταν δηλωμένες σε κανέναν από τους επιβάτες της πτήσης.
Όταν τις άνοιξαν, έμειναν εμβρόντητοι από το θέαμα. Καθαρή κοκαΐνη, βάρους 1,3 τόνων, ήταν στοιβαγμένη μέσα στις βαλίτσες.
Κατά δήλωση του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας στους δημοσιογράφους, μέχρι στιγμής έχουν γίνει προσαγωγές δεκάδων ατόμων στην αστυνομία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται ανάλογες έρευνες και στη Βενεζουέλα.
voria