19/04/2026
         
Manos Manos Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013
Κόσμος
+ + -

Αυτό είναι το πρόσωπο των Anonymus

Αυτός είναι ο χάκερ τους που καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκιση

Ο 28χρονος Jeremy Hammond από το Chicago είναι «χακτιβιστής» των Anonymus εδώ και πολλά χρόνια. Δήλωσε ένοχος για υποκλοπή εκατομμυρίων ηλεκτρονικών μηνυμάτων της ιδιωτικής εταιρείας πληροφοριών Stratfor. Τα μηνύματα τα πούλησε στη WikiLeaks για 700 χιλιάδες δολάρια, τα οποία πήγαν στην ενίσχυση των Anonymus.

Ο ίδιος βέβαια καταγγέλλει τη δίωξη του και την αυστηρή ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε, ως «εκδικητική και μοχθηρή πράξη» που στοχεύει να αποτελειώσει τους ακτιβιστές του κυβερνοχώρου.

Οι δικηγόροι του λένε πως ο Hammond, ο οποίος υπήρξε ακτιβιστής και άλλων ομάδων στο παρελθόν (ανάμεσα τους και της οργάνωσης Food Not Bombs που είναι ενάντια στους πολέμους), έχει λάβει τουλάχιστον 250 γράμματα υποστήριξης και υποστηρίζουν πως ο πελάτης τους πήρε μια άδικη ποινή.
 
 
 
 
kamarinia 

 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά