19/04/2026
         
Despoina Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013
Κόσμος
+ + -

Δύο εργάτες νεκροί από έκρηξη σε διυλιστήρια της Total

 Δύο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε διυλιστήριο της εταιρείας Total στην Αμβέρσα, στο βόρειο Βέλγιο, όπως ανακοίνωσε ο πετρελαϊκός όμιλος. Λόγω της έκρηξης κρίθηκε αναγκαίο να εκκενωθεί το εργοστάσιο και να διακόψει τη λειτουργία της μια μονάδα παραγωγής βενζίνης.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

«Η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα σύστημα ατμού», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας ότι διακόπηκε η λειτουργία της μονάδας και διαβεβαιώνοντας ότι «δεν υπάρχει κάποια διαρροή στο περιβάλλον».

Η έκρηξη δεν προκάλεσε πυρκαγιά και, σύμφωνα πάντα με την Total, η κατάσταση είναι πλέον υπό έλεγχο.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του λιμένος της Αμβέρσας είχε κάνει λόγο για έναν νεκρό και δύο αγνοούμενους. Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία διευκρινίζει ότι οι νεκροί είναι δύο ενώ ο τρίτος εργαζόμενος, που είχε χαρακτηριστεί αγνοούμενος, βρέθηκε σώος.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Γκαζέτ φαν Αντβέρπερν, ένας ατμοστρόβιλος της μονάδας παρουσίαζε προβλήματα εδώ και αρκετές ημέρες και είχε κληθεί μια εταιρεία που συνεργάζεται με την Total για να επιδιορθώσει τη βλάβη.

Το συγκεκριμένο διυλιστήριο είναι το μεγαλύτερο που διαθέτει η Total και το τρίτο σε μέγεθος σε όλη την Ευρώπη. Σε ετήσια βάση επεξεργάζεται 17 εκατομμύρια τόνους αργού.

 

ethnos

 


 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά