07/12/2025
         
Manos Manos Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014
Αθλητικά
+ + -

F1 2014: Το πρωτάθλημα ξεκίνησε!

 Συνολικά υπάρχουν 12 προγραμματισμένες μέρες χειμερινών δοκιμών εξέλιξης 28-31/1 στη Χερέθ, 19-22/2 και 27/2 -2/3 στο Μπαχρέιν. Ταυτόχρονα μόλις τέσσερις από τις έντεκα ομάδες έχουν ανακοινώσει μέχρι σήμερα ημερομηνία παρουσίασης των νέων τους μονοθεσίων. 

Η McLaren μέχρι τώρα είναι η πρώτη ημερολογιακά στις 24/1 αν και δεν αποκλείεται να υπάρξει και πιο κοντινή μέρα αποκαλυπτηρίων. Η παρουσίαση θα είναι διαδικτυακή και ακούγονται πολλά για συνεργασία της Βρετανικής ομάδας με κορυφαία Ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών. Mercedes και Caterham έχουν δημοσιοποιήσει την πρόθεσή τους να τραβήξουν το σεντόνι αμέσως πριν την έναρξη των δοκιμών στις 28/1 στη Χερέθ.

Τέλος η Lotus που όπως ίσως ήδη γνωρίζετε έχει ανακοινώσει πως δε θα βρίσκεται στο πρώτο 4ημερο δοκιμών στη Χερέθ θα παρουσιάσει την Ε22 πριν την έναρξη του δεύτερου τετραήμερου στο Μπαχρέιν. Μια εξέλιξη που σίγουρα δεν ευνοεί την Βρετανική ομάδα. Μιλώντας σχετικά ο Άντριαν Σούτιλ που φέτος θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Sauber τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό τεστ και δεν έχουμε συνολικά πολλές μέρες οπότε είναι απώλεια για τη Lotus. Ποιος ξέρει γιατί δεν θα συμμετέχουν. Σίγουρα δεν είναι για καλό». Η Βρετανική ομάδα αντιμετώπισε πέρυσι οικονομικά προβλήματα που επηρέασαν την ανταγωνιστικότητα του μονοθεσίου της μετά το μέσο της σεζόν. Πολλοί εκτιμούν πως οι αλλαγές στους κινητήρες που φέτος θα είναι υβριδικοί V6 turbo, 1.6lt  θα δώσουν προβάδισμα στις εργοστασιακές ομάδες, Ferrari και Mercedes καθότι η Renault δεν έχει δική της ομάδας. 

Όσον αφορά στους συνδυασμούς ομάδων οδηγών απομένουν μόνο 3 θέσεις κενές στις δυο μικρές ομάδες Caterham και Marussia οι οποίες θα καλυφθούν με οικονομικά κριτήρια (σ.σ: όποιος φέρει τα περισσότερα χρήματα, οδηγεί).


Ομάδα

Πιλότοι

Red Bull

ΦέτελΡικιάρντο

Mercedes

ΧάμιλτονΡόσμπεργκ

Ferrari

ΑλόνσοΡάικονεν

Lotus

Γκροζάν, Μαλντονάντο

McLaren

ΜπάτονΜάγκνουσεν

Force India

ΠέρεζΧούλκενμπεργκ

Sauber

Σούτιλ, Γκουτιέρεζ

Toro Rosso

ΒερνΚβιάτ

Williams

ΜάσαΜπότας

Marussia

Μπιανκί   ?

Caterham

?       ?


Ο Άντριαλ Σούτιλ με τα χρώματα της Sauber



Το φετινό αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκινά σε 62 μέρες και περιλαμβάνει τελικά 19 αγώνες με δυο νέους προορισμούς σε Αυστρία και Ρωσία. Πρόκειται για το παλιό Α1 νυν Red Bull Ring και μια ολοκαίνουργια διαδρομή στο λιμάνι του Σότσι όπου σε λίγες μέρες ξεκινούν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες. 

Πρόγραμμα 2014

 

Μάρτιος

16/03 Aυστραλία
30/03 M
αλαισία

Απρίλιος

06/04 Μπαχρέιν
20/04 
Κίνα (Πάσχα)

 

Μάιος
11/05 Ισπανία
25/05 Mo
νακό

 

Ιούνιος
08/06 Καναδάς
22/06 
Aυστρία

 

Ιούλιος
06/07 Βρετανία
20/07 Γερμανία
27/07 Ουγγαρία

 

Αύγουστος
24/08 Bέλγιο

 

Σεπτέμβριος
07/09 Iταλία
21/09 Σιγκαπούρη

 

Οκτώβριος
05/10 Ιαπωνία
12/10 Ρωσία

 

Νοέμβριος

02/11 ΗΠΑ 
09/11 
Bραζιλία
23/11 Άμπου Ντάμπι


 protothema 


 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά