16/04/2026
         
Manos Manos Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014
Κόσμος
+ + -

Guardian: ''πρέπει να επιστραφούν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα;''

 Προκάλεσε ποικίλα σχόλια, αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως η απάντηση του Τζορτζ Κλούνεϊ σε ερώτηση για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα άνοιξε και πάλι τη συζήτηση γύρω από το θέμα. Για αυτό το λόγο η Guardian ζητά από τους αναγνώστες της να πάρουν θέση για το ζήτημα.

Η βρετανική εφημερίδα διοργανώνει ψηφοφορία στην ιστοσελίδα της (εδώ), ρωτώντας τους επισκέπτες αν είχε δίκιο ο Κλούνεϊ όταν δήλωσε πως πρέπει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα να επιστραφούν στην Ελλάδα. Εως τώρα η πλειοψηφία- το 67%- συμφωνεί με αυτή την άποψη, ενώ η ψηφοφορία κλείνει σε δύο ημέρες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Guardian απευθύνει αυτό το ερώτημα. Το είχε κάνει και τον Ιούνιο του 2009, με αφορμή τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά- ως υπουργού Πολιτισμού τότε- πως και η βρετανική κοινή γνώμη είναι υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων. Σε εκείνη την ψηφοφορία είχε επιβεβαιωθεί, καθώς το 95% είχε απαντήσει πως πράγματι στηρίζουν αυτή την άποψη.
 
 
 
 
iefimerida

 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά