16/04/2026
         
Manos Manos Σάββατο, 5 Απριλίου 2014
Κόσμος
+ + -

Επιστρέφουν οι κάτοικοι σε περιοχές της Φουκουσίμα

Επέτρεψαν οι Αρχές στους κατοίκους μιας μικρής περιοχής που απέχει 20 χιλιόμετρα από το κατεστραμμένο εργοστάσιο της Φουκουσίμα να επιστρέψουν στα σπίτια τους, μετά από τρία χρόνια από την τη πυρηνική καταστροφή.
 
Η συνοικία Μιγιακότζι στην Ταμούρα, μια πόλη στα βορειοανατολικά του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, παρέμενε αποκλεισμένη για τους περισσότερους κατοίκους από τον Μάρτιο του 2011, όταν σύμφωνα με το imerisia, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας είχε διατάξει την απομάκρυνσή τους, αφότου ένας καταστροφικός σεισμός και το τσουνάμι που ακολούθησε προκάλεσαν την κατάρρευση τμημάτων του πυρηνικού εργοστασίου.
 
Η άρση του αποκλεισμού του Μιγιακότζι θα σηματοδοτήσει ένα μικρό βήμα για την Ιαπωνία που προσπαθεί να ανακάμψει μετά την καταστροφή της Φουκουσίμα, άλλα ένα ορόσημο για τους 357 καταγεγραμμένους κατοίκους της περιοχής.
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά