«Δεν είχα πρόθεση να τη σκοτώσω»
Ο Νοτιοαφρικάνος παραολυμπιονίκης Οσκαρ Πιστόριους που κατηγορείται ότι σκότωσε τη σύντροφό του Ρίβα Στέενκαμπ τη νύχτα της 13ης προς 14η Φεβρουαρίου του 2013, παραδέχτηκε σήμερα, τρίτη και τελευταία ημέρα της κατάθεσής του, ότι "έκανε ένα λάθος", αλλά συνέχισε να υποστηρίζει δεν είχε πρόθεση να τη σκοτώσει.
Επανερχόμενος στα λεπτά πριν από το φόνο, ο συνήγορος υπεράσπισης τον ρώτησε: "Κύρε Πιστόριους, είχατε πρόθεση οποιαδήποτε στιγμή να σκοτώσετε τη Ρίβα;"
"Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω τη Ρίβα, κυρία δικαστή, ούτε οποιονδήποτε άλλον", απάντησε ο αθλητής ολοκληρώνοντας δυόμισι ημέρες κατάθεσης υπό την καθοδήγηση του δικηγόρου του.
Ένα λεπτό αργότερα, τον λόγο είχε ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ που πέρασε στην επίθεση αρχίζοντας την εξέταση του κατηγορούμενου. "Σκοτώσατε τη Ρίβα Στέενκαμπ, έτσι δεν είναι;" ρώτησε χωρίς περιστροφές.
"Εκανα ένα λάθος", παραδέχτηκε ο Πιστόριους, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
"Κάνατε ένα λάθος; Σκοτώσατε κάποιον, αυτό είναι που κάνατε!", του είπε ο εισαγγελέας. "Πυροβολήσατε και τη σκοτώσατε και, δεν θέλετε να αναλάβετε την ευθύνη σας γι αυτό;", επέμεινε ο εισαγγελέας.
Ο Πιστόριους επανέλαβε ότι έκανε ένα λάθος και υπογράμμισε: "Είμαι άνθρωπος. Είμαι εδώ για να πω την αλήθεια", πριν ο εισαγγελέας Νελ τού προτείνει να προβάλει ένα βίντεο του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Sky News που τον δείχνει την ώρα που πυροβολεί εξ επαφής ένα καρπούζι.
real