11/04/2026
         
Manos Manos Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014
Κόσμος
+ + -

Αναζητώντας τη συγχώρεση

Με τις πλάτες τους γεμάτες αίματα και τα κεφάλια τους καλυμμένα, πιστοί Καθολικοί στις Φιλιππίνες βγήκαν για άλλη μια φορά στους δρόμους της πόλης San Fernando, αναβιώνοντας το τελετουργικό του αυτομαστιγώματος. 

Ξυπόλυτοι περπατούν στους δρόμους και είτε αυτομαστιγώνονται είτε βαδίζουν με ξύλα δεμένα στα χέρια τους σαν σταυρό, καθώς λαμβάνουν μέρος στο έθιμο για να συγχωρεθούν για τις αμαρτίες τους, να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή ή να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους. 

Κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες παίρνουν θέση κατά μήκος της διαδρομής για να παρακολουθήσουν την αιματοβαμμένη πορεία των πιστών που καταλήγει στο λόφο όπου πιστοί αναβιώνοντας τη Σταύρωση του Ιησού καρφώνονται σε ξύλινους σταυρούς. 

Η καθολική Εκκλησία στις Φιλιππίνες έχει αποδοκιμάσει τα τελετουργικά αυτά προειδοποιώντας πως τέτοιες εκφράσεις της πίστης στην πραγματικότητα είναι μακριά από το νόημα της Σαρακοστής. 

Δείτε τις φωτογραφίες 

























 
newsbeast

 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά