11/04/2026
         
alexis Κυριακή, 4 Μαΐου 2014
Κόσμος
+ + -

«Θα εκδικηθούμε για το αίμα και την τιμή των Μουσουλμάνων»

 Ισλαμιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Σινά και απειλεί με νέα χτυπήματα

H πλέον ενεργή από τις ένοπλες ομάδες τζιχαντιστών της Αιγύπτου, η Άνσαρ Μπέιτ αλ Μάκντις, απείλησε σήμερα ότι θα πραγματοποιήσει νέες επιθέσεις στην Αίγυπτο, ενώ ανέλαβε την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας της Παρασκευής, που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας στρατιώτης και να τραυματιστούν τουλάχιστον 8 άνθρωποι κοντά στο τουριστικό θέρετρο της Αιγύπτου, το Σαρμ Ελ Σέιχ.

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον ενός σημείου ελέγχου και ενός τουριστικού λεωφορείου στο νότιο Σινά» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Δεν θα σταματήσουμε… μέχρι να εκδικηθούμε για το αίμα και την τιμή των Μουσουλμάνων» υπόσχεται η οργάνωση σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε φόρουμ τζιχαντιστών, αναφερόμενη στη βίαιη καταστολή των υποστηρικτών του Μόρσι από τις δυνάμεις ασφαλείας που έχει ως αποτέλεσμα 1.400 άνθρωποι να έχουν χάσει την ζωή τους και περίπου 15.000 να έχουν συλληφθεί σε διάστημα 10 μηνών.

Την ώρα που οι υποστηρικτές του Μόρσι συνεχίσουν να αψηφούν την καταστολή και διαδηλώνουν συχνά για να ζητήσουν την επιστροφή στην εξουσία του πρόεδρου που είναι αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή σε πολλές δίκες, η Άνσαρ Μπέιτ αλ Μάκντις, που έχει ως βάση της τη Χερσόνησο του Σινά και δηλώνει ότι εμπνέεται από την Αλ Κάιντα, καλεί «το λαό της Αιγύπτου να ξεσηκωθεί εναντίον αυτού του τρομερού τυραννικού καθεστώτος και να μην αρκείται σε ειρηνικές πορείες».
 
 
 
 
newsbeast 

 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά