02/04/2026
         
Manos Manos Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014
Κόσμος
+ + -

Πρόστιμο 50 δολαρίων για όποιον πετάει φαγητό!

Οι κάτοικοι του Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών που πετάνε στα σκουπίδια μεγάλες ποσότητες τροφίμων θα αντιμετωπίζουν πρόστιμο από εδώ και πέρα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ψήφισε την επιβολή προστίμου ενός δολαρίου κάθε φορά που κάποιος κάτοικος θα γεμίζει παραπάνω από 10 % των σκουπιδιών του με ανακυκλώσιμα και λιπασματοποιήσιμα απορρίμματα, όπως τρόφιμα και χάρτινα προϊόντα. 

Οι κατά συρροή παραβάτες θα πληρώνουν έως και 50 δολάρια τη φορά.

Το Σιάτλ αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη πόλη στις ΗΠΑ που κάνει υποχρεωτική την ανακύκλωση τροφίμων μετά το Σαν Φρανσίσκο, σε μία προσπάθεια να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που είναι συνδεδεμένα με την κλιματικές αλλαγή. 

Παρόμοια μέτρα έχουν εξεταστεί στο παρελθόν από μητροπόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο χωρίς να εφαρμοστούν.

Περίπου το 40 % όλων των τροφίμων που αγοράζονται στην Αμερική καταλήγουν στα σκουπίδια, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Φυσικών Πόρων. 

Το 2012, μόλις το 5 % αυτών των απορριμμάτων κατέληξαν στα ειδικά κέντρα επεξεργασίας όπου αποσυντίθενται τα οργανικά απορρίμματα όπως το φαγητό, τα φύλλα από τους κήπους και τα χάρτινα προϊόντα, αναφέρει η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ.

Τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν από τους υπαλλήλους συλλογής απορριμμάτων της πόλης και τα πρόστιμα θα αποστέλλονται στους παραβάτες με τα δημοτικά τέλη.

Το Σιάτλ ήδη ανακυκλώνει περίπου 60 % των αστικών αποβλήτων του, ποσοστό αρκετά υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο του 34,5%, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος. 

Οι αρχές της πόλης έχουν θέσει ως στόχο την απεξάρτηση από τον άνθρακα έως το 2050, μέσω διαφόρων προγραμμάτων «πράσινης» πολιτικής.
 
 
 
naftemporiki 

 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά