02/04/2026
         
Manos Manos Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014
Κόσμος
+ + -

Πιθανός στόχος τρομοκρατών ο Τόνι Μπλερ!

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας άρχισε την Τρίτη η δίκη, κεκλεισμένων των θυρών, του 26χρονου Έρολ Ινσεντάλ που συνελήφθη τον Οκτώβριο του ’13 για σχέδιο δολοφονίας του Τόνι Μπλερ.
 
Έπειτα από εισαγγελικό αίτημα ο Ινσεντάλ κατηγορείται βάσει του νόμου «περί τρομοκρατίας», καθώς ενδεχομένως να σχεδίαζε επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας.
 
Όπως έγινε γνωστό, ο 26χρονος συνελήφθη πριν από 12 μήνες μαζί με τον Μουνίρ Ραρμούλ Μπουχάτζα.  Μόλις την περασμένη εβδομάδα ο φερόμενος ως συνεργός του Ινσεντάλ ομολόγησε την ύπαρξη μίας κάρτας μνήμης που περιείχε έγγραφο με οδηγίες για την κατασκευή βόμβας.
 
Ο Ινσεντάλ αρνείται ότι προετοίμαζε τρομοκρατικές ενέργειες, ισχυριζόμενος ότι απλώς συγκέντρωνε πληροφορίες σχετικά με την τρομοκρατία.  Καταπέλτης για τον 26χρονο ο εισαγγελέας, Ρίτσαρντ Γουίταμ : «Οι σχεδιαζόμενες τρομοκρατικές ενέργειες είχαν στόχους είτε έναν περιορισμένο αριθμό ατόμων, είτε ένα σημαντικό άτομο ή επρόκειτο για ευρύτερη επίθεση αδιακρίτως, όπως εκείνη στο Μουμπάι το 2008».
 
Οι αρχές έφθασαν στα ίχνη του Έρολ Ινσεντάλ εντελώς τυχαία, ύστερα από μία τροχαία παράβαση, τον Σεπτέμβριο του 2013.  Η έκθεση των οργάνων της τάξης ανέφερε τα εξής : «Μέσα στο αυτοκίνητο, μία μαύρη Μερτσέντες, βρέθηκε ένα κομμάτι χαρτί με τη διεύθυνση του πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ...». 
 
 
 
barn

 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά