05/12/2025
         
Manos Manos Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015
Διάφορα
+ + -

Τέλος τα θεμελιωμένα δικαιώματα στις συντάξεις;

 Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα των ημερών λόγω διαπραγμάτευσης είναι τι θα γίνει με όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σε σύνταξη. Θα το διατηρήσουν ή το χάνουν; Η απάντηση αυτή τη στιγμή είναι ότι οι περισσότεροι μάλλον αναμένεται να χάσουν το θεμελιωμένο δικαίωμα.
 
Τίποτε δεν έχει ξεκαθαρίσει ωστόσο όλα δείχνουν ότι από 120.000 εργαζόμενους που έχουν συμπληρώσει και το ηλικιακό όριο και τα έτη ασφάλισης όλοι μπορούν ανά πάσα στιγμή να αποχωρήσουν.
 
Το πρόβλημα είναι όπως φαίνεται με τους 100.000 εργαζόμενους που έχουν συμπληρώσει τα έτη ασφάλισης αλλά όχι τα ηλικιακά όρια.
 
Εδώ φαίνεται ότι θα αναγκαστούν οι περισσότεροι να δουλέψουν επιπλέον από 2 έως 5 έτη, προκειμένου να φτάσουν κοντά στο όριο το 62 ετών με τους πιο... τυχερούς να παίρνουν σύνταξη στα 60.
 
Από την πλευρά του υπουργείου πάντως λέγεται ότι θα τη... γλιτώσουν οι μητέρες με ανήλικα παιδιά, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και όσοι έχουν ένσημα στα βαρέα και ανθυγιεινά.
 

 
 
newsit 

 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά