05/12/2025
         
Manos Manos Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015
Διάφορα
+ + -

Δυο χρόνια φυλακή στον εκτελεστή της σκυλίτσας Λίζας

Ήταν 2 Φεβρουαρίου 2012, όταν ο Π.Μ., από το Μαντάδο, σήκωσε την καραμπίνα του και χωρίς κανένα οίκτο και δισταγμό, εκτέλεσε εν ψυχρώ τη σκυλίτσα Λίζα, μπροστά στα μάτια του Παπα – Χρήστου στη Λέσβο και συγκεκριμένα στο προαύλιο της εκκλησίας του Ταξιάρχη Μανταμάδου .

Την ίδια ημέρα, δημοσιευόταν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νέος νόμος 4039/2012 για την κακοποίηση των ζώων, ασφαλώς ακόμα πιο αυστηρός από τον μέχρι τότε ισχύοντα.

Σήμερα με βάση το νόμο αυτό, εκδικάστηκε η υπόθεση της άτυχης Λίζας και είναι η πρώτη απόφαση που βγαίνει, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Π.Μ. για παράνομη κατοχή όπλου, παράνομη οπλοχρησία και κακοποίηση ζώου επιβάλλοντας σε αυτόν ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματικό πρόστιμο 5.250 ευρώ.

Ικανοποιημένοι δηλώνουν όλοι οι μάρτυρες από την απόφαση αυτή , αλλά και ο δικηγόρος της «ΚΙΒΩΤΟΥ» Δημήτρης Κουζινόγλου, τον οποίο το δικαστήριο δεν δέχθηκε ως πολιτικό ενάγοντα του Συλλόγου.

Δικαίωση για την άτυχη σκυλίτσα τη Λίζα και δικαίωση επίσης για όλους τους φιλόζωους που είχαν ξεκινήσει ένα μεγάλο αγώνα από το διαδίκτυο ώστε να μην μείνει ατιμώρητος ο αδίστακτος εκτελεστής.

 
 
 
lesvosnews

 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά