05/12/2025
         
anonymous Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015
Διάφορα
+ + -

"Έκρηξη" ελλείμματος στα ασφαλιστικά ταμεία

 "Έκρηξη" ελλείμματος στα ασφαλιστικά ταμεία

ΑΘΗΝΑ 06/08/2015


Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 238 εκατ. ευρώ εμφανίζει στο πρώτο εξάμηνο η γενική κυβέρνηση, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Το μέγεθος αυτό υπολείπεται σημαντικά του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2014, όπου είχε διαμορφωθεί στο 1,8 δισ. ευρώ. 

Σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης το πρωτογενές πλεόνασμα ανήλθε στα 1,7 δισ. ευρώ, έναντι 568 εκατ. ευρώ πέρυσι στην ίδια χρονική περίοδο.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τρίτους διαμορφώθηκαν στα 5,3 δισ. ευρώ από περίπου 5 δισ. ευρώ που ήταν τον Μάιο.

Τα ασφαλιστικά ταμεία εμφανίζουν έλλειμμα 1 δισ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 416 εκατ. ευρώ που είχαν πέρυσι. 

Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στην πτώση που σημείωσαν τα έσοδα των ταμείων κατά περίπου 1,5 δισ. ευρώ. 

Επίσης, τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν τα περισσότερα χρέη, καθώς στο τέλος Ιουνίου όφειλαν 2,3 δισ. ευρώ σε προμηθευτές.

 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά