05/12/2025
         
Manos Manos Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015
Διάφορα
+ + -

Πάνω από 4000 πρόσφυγες έφτασαν σήμερα στη Λέσβο

 Για πρωτοφανές κύμα προσφύγων τις τελευταίες ήμερες στη Λέσβο, κάνει λόγο το lesvosnews.gr το οποίο σήμερα μεταδίδει πως πάνω από 4000 άνθρωποι αποβιβάστηκαν σήμερα το πρωί στο νησί με 100 περίπου φουσκωτές βάρκες.  

Η κατάσταση στη Λέσβο είναι εκρηκτική σημειώνει το τοπικό μέσο και σχολιάζει πως η πόλη έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο καταυλισμό.

Εκτός του λιμανιού όπου στοιβάζονται εκατοντάδες πρόσφυγες, όλες οι πλατείες και τα πεζοδρόμια στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, έχουν καταληφθεί από σκηνές, ανθρώπινες ψυχές, με γυναικόπαιδα και υπερήλικες ανθρώπους να κοιμούνται κάτω.  

Την ίδια ώρα, το απόγευμα του Σαββάτου έφτασαν στον Πειραιά ακόμη 2.488 πρόσφυγες με το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το πλοίο το οποίο αναχώρησε από τη Μυτιλήνη λίγο μετά τις 8.30 το πρωί παραμένει άγνωστο αν θα επιστρέψει και για νέο δρομολόγιο στη Μυτιλήνη.
 


lifo

 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά