12/09/2025
         
Manos Manos Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015
Κόσμος
+ + -

Τουλάχιστον 26 νεκροί και 60 όμηροι από πολλαπλές επιθέσεις στο Παρίσι

Πολλαπλές επιθέσεις στο κεντρικό Παρίσι με τουλάχιστον 26 νεκρούς σύμφωνα με το Associated Press.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εκρήξεις στην περιοχή του σταδίου, που πραγματοπείται το φιλικό αγώνα μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας και 15 σκοτώθηκαν στο θέατρο Bataclan, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 60 όμηροι.

Ερωτηθείς λίγο μετά 23:30, η έδρα της αστυνομίας έκανε αναφορά για τουλάχιστον τρεις επεισόδια με πυροβολισμούς, - πιθανόν και τέσσερα - μαζί με τον τομέα Bataclan (ενδέκατο διαμέρισμα) και Σαρόν (11ο διαμέρισμα)."

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και επτά τραυματίστηκαν σε εστιατόριο στο Παρίσι, μετά από ανταλλαγή πυρών. Παράλληλα, σημειώθηκαν δύο εκρήξεις έξω από το Stade de France, όπου διεξαγόταν ο ποδοσφαιρικός αγώνας Γαλλίας - Γερμανίας.

Όπως ανέφεραν πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αρκετοί πυροβολισμοί ακούστηκαν στο κέντρο του Παρισιού και εκρήξεις στην περιοχή κοντά στο ποδοσφαιρικό στάδιο, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα των εθνικών ομάδων Γαλλίας Γερμανίας , βόρεια της πρωτεύουσας, προκαλώντας τραυματισμούς.

Ομάδες διάσωσης απεστάλησαν στα σημεία της επίθεσης. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών "για να προβεί σε απολογισμό της κατάστασης", ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
 
 Αιματοκύλησαν το Παρίσι  - 35 νεκροί από πυροβολισμούς και εκρήξεις - 100 όμηροι σε χώρο συναυλίας
 
 
kathimerini 

 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά